creatief met groente

Verrassend lekker

Op zondagen kon je vroeger genieten van Creatief met kurk, een programma van Theo & Thea voor de liefhebber van absurdisme (“Ja Ellen, altijd van je af snijden”).
Op maandagen kun je bij Kop van het Land in Dordrecht genieten van een proeverij: creaties van groente van de biologische dagmarkt. Je krijgt 8-10 bordjes met groentecreaties. Ewout, de kok is creatief met dagverse groente en kruiden. Hij zet hiermee gasten een heerlijke maaltijd zonder vlees en vis voor . Laat je verrassen. Op maandagen even geen a la cartemenu maar op maandagen is het de kok die de toon zet..

Op een maandag in september schoven wij aan. Met trek en zin in een relaxte avond. Wij kregen 8 gangen hoofdmaaltijd en 2 gangen nagerecht. Bordjes met mooie verrassende combinaties en ingrediënten.

Heb je dit wel eens geproefd? Auberginemousse, linzenrookpotje, uiencompote, zwarte trompetpaddenstoelen, kweeperenmousse, een kaasplankje met ‘amour rouge’ met een vorkje en appelstroop met een lepeltje.

dessert bij kop van t land: een kaasplateau met glaasje verse appelstroop

het kaasplankje

Een nieuw bordje verwachten bleef spannend .
De locatie zelf is al een reden om eens aan te schuiven. Aan het uiteinde van het eiland van Dordrecht met zicht op het pontje naar Werkendam. Op donkere avonden loop je van je auto naar het verlichte tuinpad, op zomeravonden kun je ook buiten plaats nemen. Langs het kabbelende water, naar het dijkhuis voor deze kleine, sfeervolle herberg. En voor wie Dordrecht te ver weg is voor een avondje uit, de herberg biedt ook gelegenheid om er te slapen en te ontbijten.

Theo & Thea waren creatief met kurk. In deze herberg zijn ze creatief met groente. Niet met lange tanden eten, maar smullen!

(voor de goede orde: ik  heb geen belangen bij deze zaak, mijn visite en oordeel zijn onafhankelijk)

Is creativiteit met groente voorbehouden aan chef-koks? Laat je reactie achter onder dit bericht.

Wil jij duurzaam gezond eten? Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.