Calorieën op menu beïnvloedt keuze niet

In Amerika zijn fastfood restaurants sinds kort verplicht het aantal calorieën op de menukaart te zetten. De onderzoekers onderzochten welk effect dit had op het keuzegedrag van jongeren en ouders die eten voor hun kinderen kopen.

Onderzoekers van New York University School of Medicine bestudeerden 349 jongeren en ouders en of ze beter nadachten voordat ze iets bestelden. Ze deden dit voor en na de invoering van het aantal calorieën op de menukaart.

Weinig invloed

Het aantal calorieën op de kaart bleek weinig invloed te hebben. De jongeren gingen bij het maken van een keuze vooral af op de smaak en op de prijs en letten niet op het aantal calorieën dat in een gerecht zat. Ook bij ouders hadden de calorieën op de menukaart weinig invloed.

Volgens de onderzoekers was het onderzoek niet grootschalig genoeg om er definitieve conclusies te trekken en zouden er uit een grotere studie andere resultaten kunnen komen.
Bron: www.nu.nl

Mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding met gezond verstand. Het is aan jezelf gezonde keuzes te maken. Dat moet je eerst leren, daarna wordt het automatisme en makkelijker. Als je echt gezonde keuzes wil maken kun je beter zelf koken. Met kennis en aandacht. Ik kan je daarbij helpen.

Wil je duurzaam gezond eten?Door thuis en uit de juiste keuze te maken voorkom je overgewicht.

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren.  Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.