Belonen met snoep leidt tot overgewicht

Het belonen met snoep in de jeugd leidt vaak tot het eten van slechte voeding op latere leeftijd. En de kans op weinig zelfvertrouwen en eetstoornissen bij het kind/volwassene is vele malen groter. Ook leren kinderen op deze manier ‘troost-eten’.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 2000 Britten. 34 procent van de personen die in hun kinderjaren met snoep en snacks beloond werden, bleek te kampen met overgewicht.

Een kwart van de ondervraagden die vroeger met zoetigheid beloond werden, zei dat ze toen al problemen hadden met hun gewicht. Daartegenover staat 6 procent van de mensen die sinds hun kinderjaren te dik waren en waarbij hun gedrag toen niet met snoep beantwoord werd.

Extra knuffel

De groep die vroeger beloond werd met snoep heeft op latere leeftijd al verschillende diëten geprobeerd. Ze voelen zich ongelukkig met hun gewicht waardoor ze eerder naar calorierijk voedsel grijpen.

Af en toe een ongezonde traktatie kan natuurlijk geen kwaad. Belonen van gewenst gedrag werkt in ieder geval beter dan het bestraffen van ongewenst gedrag.

Dit belonen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een extra knuffel, een extra verhaaltje voorlezen, samen iets leuks gaan doen of een compliment geven.

bron:nu.nl

Mijn link naar dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding. De opvoeding van kinderen heeft mijn hart gekregen. Ik wijs met dit nieuwsfeit ouders op de gevolgen van troosten met snoep. Dat doen we allemaal wel eens, daarom breng ik dit onder de aandacht.

Wil je graag gezond eten voor jou en je kind?
Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.