Alcoholvoorlichting aan 9-jarigen in Rotterdam

Rotterdamse kinderen krijgen binnenkort al op 9-jarige leeftijd voorlichting over de gevaren van alcohol en drugs. Dat heeft onderwijswethouder Hugo de Jonge (CDA) in een brief aan de gemeenteraad toegezegd.

De fractie van D66 had in juni voorgesteld de leeftijd waarop kinderen worden voorgelicht over de effecten van alcohol te verlagen naar 7 of 8 jaar. Nu worden kinderen vanaf 11- en 12-jarige leeftijd voorgelicht, maar een op de drie is op die leeftijd al in aanraking met alcohol gekomen.

Het gaat om een experiment waar ook de ouders bij worden betrokken. Volgens een woordvoerder van De Jonge worden kinderen vaak in een huiselijke setting als eerste geconfronteerd met alcohol en is het belangrijk dat ze er iets van af weten voordat ze hun eerste glas hebben gedronken.

Experiment

“Voorlichting geven aan jongeren doen we al langer maar de vraag is waar moet je de grens trekken wat betreft de leeftijd”, aldus de woordvoerder. Volgens hem is het vooral belangrijk dat de gevaren ook bij de opvoeders duidelijk zijn.

Momenteel wordt nog onderzocht hoe de proef het beste kan worden vormgegeven. Vooralsnog worden scholen daarin nog niet betrokken. Het experiment moet in 2013 starten.

bron: www.nu.nl

Mijn link met dit bericht: mijn dochter (10) kreeg ook een folder van de GGD over alcohol op jonge leeftijd. De informatie kon haar niet boeien. “ik weet het al en ik vind het vies”. Maar: Het is wel goed om dit nog s te bespreken op een later tijdstip. Als opvoeder kun je alle verschil maken op deze jonge leeftijd.

Ik ben een groot pleitbezorger van het goede voorbeeld geven als ouder. Gezond eten en met mate alcohol drinken.Wil je zelf gezond eten en minderen met alcohol?

Laat je deskundig en persoonlijk adviseren, geef het goede voorbeeld.
Kies nu gratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.