Afvallers bewegen het minst

Twee derde van de Nederlanders zou wel een aantal kilo willen afvallen. Ze gaan echter niet méér bewegen om dit te bereiken.

Dit is de belangrijkste bevinding uit het onlangs verschenen European Health & Nutrition Survey van TNS NIPO.

Nederlanders die willen afvallen, krijgen met gemiddeld 6 uur per week significant minder beweging, dan mensen die hetzelfde gewicht willen houden (gemiddeld ruim 8 uur) en mensen die in gewicht willen aankomen (10 uur per week).

Mensen die willen afvallen pakken zelfs vaker de auto voor hun dagelijkse bezigheden en lopen minder vaak. Bijna een kwart van deze mensen geeft bovendien aan niet te sporten en dit ook niet te willen.

Fietsen

In vergelijking met andere Europese landen blijkt dat Nederlanders de meeste uren bewegen: gemiddeld bijna 7 uur per week. In Groot-Brittannië en Spanje is dit bijvoorbeeld 5,5 uur en in Frankrijk en Duitsland slechts een ruime 4 uur. Het is goed mogelijk dat dit te maken heeft met het feit dat Nederlanders zoveel fietsen. Zo gebruikt 52 procent de fiets voor zijn dagelijkse bezigheden en 29 procent loopt. Alleen in Duitsland wordt ook vrij veel gefietst (30 procent).

Met name inwoners van het Verenigd Koninkrijk sporten weinig en hebben daar ook weinig behoefte aan: slechts 22 procent van de Britten sport regelmatig. Een derde van de Britten zou het wel willen, maar 46 procent sport niet en wil dit ook niet.

Voor het onderzoek zijn in totaal 7592 Europeanen ondervraagd, waaronder 1159 Nederlanders.

Bron: www.nu.nl

Mijn link met dit bericht: het is mijn missie te adviseren over gezonde voeding. Voor een gezonde leefstijl is beweging ook van belang. Ik wil de samenkomst van voeding met beweging benadrukken met dit nieuwsfeit.

Wil je duurzaam gezond gaan eten?
Laat je deskundig en persoonlijk adviseren. Kies nugratis intake, leven lang fit + een mooi gewicht

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.